Quinoa med purre, ost og tomat
Oppskrift av: Per Lauritz Lien
60 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
150 g
quinoa5 dl
svak kylling kraft (fond og vann)1 ss
smør1 stk
middels stor purre, finsnittet0.5 dl
grønnsaksbuljong3 ss
olivenolje2 stk
mellomstore tomater, kuttet i små terninger3 ss
parmesan, nyrevet3 ss
hakket frisk basilikum1 ss
sitron, pressetSlik gjør du det:
Ha quinoa i en sil/sikt. Skyll under rennende, kaldt vann til vannet som renner ut blir klart. Bland gryn og kraft i en kjele, og kok opp. eduser varmen, og la blandingen småkoke til quinoaen er nesten mør og vannet er nesten borte, ca 15 - 20 min. Hell fra overflødig kokevann og sett quionaen til side. Smelt smør i en kjele eller sauteringspanne på medium varme. Ha i purre og la den surre til den blir myk. Tilsett kraft, kok opp og la det koke i ca 5 minutter. Ha i quinoa og olivenolje, og bland det hele godt. La det trekke i ca 5 minutter. Bland til slutt i tomater, parmesan, basilikum og sitronsaft. La det hele trekke til det er gjennomvarmt, og smak til med salt og pepper. (Quinoaen er i bakgrunnen av bildet)