Reker i safran

Reker i safran

Rekene smaker godt sammen med safran.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Risotto
Kok opp vann og hold det varmt.
Hakk løken og stek den gyllen i smør og olje i en kjele. Ha i risen og la den steke med i fire, fem minutter. Hakk hvitløken, ha den i kjelen og la det steke i ett minutt (uten at den svir seg).
Ha i hvitvinen (kan droppes).La det koke inn. Ha i en og en sleiv med vann og la det koke inn mellom hver gang og under omrøring. (Det tar litt tid). Test om risen er kokt med jevne mellomrom. Når den er ferdig blander du inn smør, sitronskall og persille.
Ha ertene i vannet i ett minutt, sil av og bland dem inn i risottoen.
Rekene
Ha safranen i et glass og ha i litt vann (halve glasset).
Ha rekene i en stekepanne med en spiseskje smør og hell over safranen. Vend godt rundt. Servér rekene på risottorisen og pynt med noen mynteblader.

Kanskje disse også frister?