Ribbe med spennende fyll
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
tynn ribbe1.5 ts
salt0.5 ts
pepper1 ts
karriFyll 1:
2 stk
eple0.5 stk
purreFyll 2:
1 stk
ananas1 stk
grønn paprikaSlik gjør du det:
Du trenger 10 tannpirkere (uten mint).
1. Skjær ruter i svoren og knekk bena på ribba. 2. Skjær en lomme i siden på ribba. 3. Salte og krydre ribben inn- og utvendig. 4. Fyll 1: Skjær eplene og purre i terninger. Fyll 2: Skjær av skallet på ananasen og hul den ut, del den opp i små biter og skjær paprika i tynne ringer. 5. Fyll lommen i ribba/flesket med et av fyllene. 6. Fest sammen med tannstikkere uten fluorsmak. 7. Stek ribba/flesket i følge hovedoppskrift (se egen oppskrift). Da får du saftig ribbe med sprø svor. Server med bakte poteter og en grønn salat.