Risotto med krabbe
Christopher Sjuve
45 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
2 dl
risottoris4 ss
olivenolje2 ss
finhakket sjalottløk2 dl
hvitvin, tørr3 dl
matfløte3 dl
fiskekraft80 g
revet frisk parmesan2 ss
smør2 ss
finhakket basilikumSlik gjør du det:
Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk. Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen. Spe med fløte og kraft litt, om gangen, under omrøring. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen. Det tar normalt 15 - 18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv. Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.