Ristede kamskjell med aspargesbønner og appelsinsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
8 stk
kamskjell, rensede1 ss
smør til steking100 g
aspargesbønner1 ss
finhakket sjalottløk1 ss
smør1 ts
dijonsennep, grov2 ss
kaldt smørSlik gjør du det:
Krydre kamskjellene med salt og pepper og stek i smør i panne 1 1/2 min på hver side. Sett til side og varm i stekeovn ved 180 ºC i 2 min, rett før servering. Del aspargesbønner på langs og kok i 2 min i fosskokende lettsaltet vann. Avkjøl straks i iskaldt vann. La vannet renne godt av. Surr finhakket sjalottløk i smør, tilsett bønnene rett før servering og fres i 2-3 min. smak til med salt og pepper. Kok inn appelsinjuice til 1/3, pisk inn sennep og kaldt smør. Smak til med salt og pepper. Sausen skal ikke koke etter at smøret er pisket inn. Anrett aspargesbønner midt på tallerken, legg kamskjellene over, drypp sausen rundt og pynt med en kvast frisk kjørvel, dill eller persille.