Roastbiff

Roastbiff

Roastbiff som pålegg eller middag? Her er oppskriften.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Pålegg

Slik gjør du det:

Bind opp kjøttstykket om det er nødvendig for å få jevn form. Hyssing er vanlig å bruke.
Gni kjøttet inn med salt og nykvernet pepper.
Varm opp en stekepanne eller grillpanne. Svi kjøttet på høy varme på på alle sider så det får en god stekeflate rundt det hele.
Varm opp ovnen til 120 grader (du kan bruke mer eller mindre varme på ovnen - det avgjørende er kjernetemperaturen. Se nedenfor)
Bruk et steketermometer. De digitale gir deg enklest informasjon om temperaturen i kjøttet. Sett spissen midt i kjøttet. Det blir rosa på 70 grader og grått på 80 grader.
Kjøttet vil fortsette å stige litt i temperatur etter at du tar det ut av ovnen. Derfor vil mange erfare at kjøttet bør taes ut på 65 grader. Jo varmere ovn, jo mer vil det stige. Det dreier seg vanligvis om 2-5 grader.
La kjøttet hvile etter at det er ute av ovnen. Dette er det vanskeligste og viktigste. 30 minutter er en god tommelfingerregel.
Varm opp tallerknene før du serverer. Ha enten tallerknene i glovarmt vann, eller bruk tallerkenoppvarmingsprogrammet du aldri bruker på oppvaskmaskinen.
Om tidsbruk: Det er vanskelig å si noe eksakt, men det tar i overkant av 1 time pr kilo om ovnen er 120 grader - dersom kjøttet ikke er kjøleskapskaldt når det settes i ovnen. Og så kommer hvile i tillegg.

Kanskje disse også frister?