Rune Pals ostekake med bringebær- eller jordbærcoulis
Det finnes hundrevis av oppskrifter på ostekake, men denne er den beste.
Oppskrift av: Rune Pal
60 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
200 g
Kornmokjeks1.5 dl
sukker50 g
klaretsmørFYLL:
1 stk
vaniljestang50 g
sukker3 stk
egg3.5 dl
seterrømmeCoulis:
200 g
bær100 g
melisSlik gjør du det:
KAKEBUNN: 1. Knus kjeksen og ha den i en kjøkkenmaskin. Kjør kjeksen til smuler sammen med sukker og klaret smør. 2. Ha kjeksen i en springform og trykk den godt ned i formen. Bak den i 10 minutter på 150 grader. Tips: Klaret smør får du ved å smelte smøret på svak varme. Skum av skummet som legger seg på overflaten. La smøret stå til side til bunnfallet har satt seg. Sil forsiktig av fettet. FYLL: 1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. (Belgen kan du legge i litt sukker, så får du ditt eget vaniljesukker.) 2. Ha vaniljefrø, ost, sukker, egg og seterrømme i en kjøkkenmaskin og kjør alt til en jevn masse. 3. Ha fyllet oppå den forstekte kakebunnen i springformen og bak i 15 minutter i ovnen på 150 grader. Kjøl kaken ned og la den stå noen timer før servering. Bringebær- eller jordbærcoulis er nesten et must. COULIS: 1. Kjør bær og melis i en kjøkkenmaskin til en fin puré. 2. Sil pureen gjennom en finmasket sil. Bruk gjerne en skje til å trykke væsken gjennom silen. 3. Smak til med noen dråper sitronsaft hvis du synes coulisen er for søt.