Lasagne med grillet ost
Det er bare moro å lage denne lasagnen.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
gulrøtter, små1 stk
rødløk1 stk
selleristang1 fedd
hvitløk0.5 kg
kjøttdeig2 bokser
tomater1 ss
sukkerHvit saus
2 ss
smør2 ss
hvetemel5 dl
melkSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 220 grader
Skrell gulroten og løken. Finhakk gulrot, løk og selleristang i omtrent like store biter. Stek det mykt i olje i stekepanna på middels høy varme.
Når grønnsakene er stekt myke, knus hvitløken og ha den i. Ha også i kjøttdeigen. Hakk den godt opp og stek til den får fin farge. Ha i tomatboksene. Rør godt rundt og la det koke så lenge du har tid til. Du kan gjerne ha i buljong og eventuelt en skvett med eddik.
Hvit saus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Ha i melet. Rør godt rundt mens det steker i omtrent ett minutt. Ha i litt og litt av melken. Rør godt og la det koke opp mellom hver gang (for å unngå klumper og for å ha kontroll på tykkelsen). Rør til slutt inn buljongen og riv i sitronskallet.
I formen
Legg et lag med den røde kjøttsausen nederst. Legg på lasagneplater. Ha over halvparten av den hvite sausen.
Legg et nytt lag med rød saus. Legg på resten av den hvite og ha på flere lasagneplater.
Grill to, tre tykke skiver med grillost (ost som tåler å grilles) i en grillpanne (eller vanlig stekepanne) i to, tre minutter på hver side. Legg dem så på toppen av lasagnen.
Sett den i ovnen. Lasagnen er ferdig når platene er myke, ca 25-30 minutter.