Sveitsisk soufflé

Sveitsisk soufflé

Denne souffléen vil du lykkes med!

Oppskrift av: Michel Roux
30 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smøret i en tykkbundet kjele. Visp inn melet. La det steke omtrent ett minutt under omrøring.
Visp inn litt og litt av melken og la det koke opp mellom hver gang. Visp hele tiden så det ikke klumper seg.
Visp inn eggeplommene raskt og ta kjelen fra platen. Smak til med salt og pepper. Dekk dette nå med smurt bakepapir så det ikke blir snerk.
Pisk eggehvitene stive med litt salt.
Bland først godt inn en tredjedel av de stivpiskede eggehvitene. Bland så inn resten.
Smør fire former på 8 cm i diameter. Ha i blandingen. Ha dem i ovnen i seks minutter, eller til toppen begynner å bli brun.
Imens, smak fløten til med litt salt og pepper. Varm den opp litt og ha i 100 gram av hver av ostene, rør til den smelter.
Fordel ost- og fløteblandingen i fire store skåler (eller dype tallerekner) som tåler varme. Velv ut hver av formene over de fire skålene. Ha over resten av osten og ha dem inn i ovnen med grillelementet på i 2-3 minutter.
Servér straks.

Kanskje disse også frister?