Russisk kylling à la rype
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kylling (ca. 1 kg)3 ss
vodka (kan sløyfes)2 stk
løk250 g
champignon1 stk
kyllingbuljongterning2 dl
vann8 stk
einebær1 ts
timian, tørket2 dl
crème fraîche1 ss
maisenna1 dl
tyttebærSlik gjør du det:
Bind opp kyllingen, gni den inn med salt og pepper. Legg kyllingen i en jerngryte og brun den i smør på alle sider. Hell eventuelt på vodka, tenn på og la flammen brenne ut. Ta opp kyllingen. Rens og hakk løken. Del eventuelt store sopper. Brun løk og sopp, og legg kyllingen tilbake i gryten med brystsiden opp. Hell på buljong, tilsett einerbær og timian og la kyllingen surre under lokk til kjøttet er mørt og gjennomkokt, ca. 1 time. Hell på crème fraîche når det gjenstår ca. 15 minutter av tiden. Rør maisenna ut i litt vann og tilsett i sausen sammen med tyttebær. La sausen få koke et par minutter til den har tyknet. Skjær kyllingen i porsjonsstykker og server dem med saus, potetmos og rosenkål eller andre grønnsaker. Tips: Retten kan også lages med grillede kyllinglår. Beregn 4 kyllinglår, fres dem raskt i smør, flamber dem eventuelt og ta dem opp. Brun løk og sopp som beskrevet over, hell på kraft og crème fraîche og la det surre i 15 minutter. Jevn sausen med maisenna og tilsett tyttebær. Legg kyllinglårene i sausen og la dem bli gjennomvarme, ca. 15 minutter. Server med tilbehør som over. Oppskriften er hentet fra egg.no