Salat med gulrøtter, aspargesbønner og ristet sjøkreps

Salat med gulrøtter, aspargesbønner og ristet sjøkreps

Oppskrift av: Harald Osa

Slik gjør du det:

Kremvinaigretten lages ved å starte med eddik i en bolle - spe fløten inn mens du pisker - smak til med salt og pepper til slutt. Gulrøttene renses og skjæres i pene staver ca 4 cm lange med ½ cm sider. Aspargesbønner renses og skjæres ½ cm lange. Gulrøttene kokes i lettsaltet vann - de skal være gjennomkokte men allikevel faste. Aspargesbønner has i kokende godt saltet vann og får koke i ca 1 minutt eller til de er møre. Grønnsakene tas opp av vannet og avkjøles litt før gulrøttene blandes med kremvinaigretten og aspargesbønnene blandes med ingrediensene til vinaigrette. Det er viktig at grønnsakene er lune når salaten legges opp så kok rett før servering. Sjøkrepshalene renses, krydres med salt, rosenpaprika og stekes gyldenbrune i panne med godt smør. Rens friséesalaten. Anrett aspargesbønnene i en ring midt på tallerken. Gulrøttene legges pent opp som et tårn med en kvast salat på toppen. Sjøkrepsen legges rundt. Dryss lett med rosenpaprika på tallerken.

Kanskje disse også frister?