Salat med gulrøtter, aspargesbønner og ristet sjøkreps
Oppskrift av: Harald Osa
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
3 stk
mellomstor gulrot150 g
aspargesbønner8 stk
store sjøkreps1 ss
smør til steking1 ts
rosenpaprikaKremvinaigrette:
1 dl
fløte1 ss
god rødvins eddikVinaigrette:
0.5 dl
olivenolje, extra virgin1 ss
rødvinseddik1 ss
finhakket sjalottløk1 ss
finskåret gressløkSlik gjør du det:
Kremvinaigretten lages ved å starte med eddik i en bolle - spe fløten inn mens du pisker - smak til med salt og pepper til slutt. Gulrøttene renses og skjæres i pene staver ca 4 cm lange med ½ cm sider. Aspargesbønner renses og skjæres ½ cm lange. Gulrøttene kokes i lettsaltet vann - de skal være gjennomkokte men allikevel faste. Aspargesbønner has i kokende godt saltet vann og får koke i ca 1 minutt eller til de er møre. Grønnsakene tas opp av vannet og avkjøles litt før gulrøttene blandes med kremvinaigretten og aspargesbønnene blandes med ingrediensene til vinaigrette. Det er viktig at grønnsakene er lune når salaten legges opp så kok rett før servering. Sjøkrepshalene renses, krydres med salt, rosenpaprika og stekes gyldenbrune i panne med godt smør. Rens friséesalaten. Anrett aspargesbønnene i en ring midt på tallerken. Gulrøttene legges pent opp som et tårn med en kvast salat på toppen. Sjøkrepsen legges rundt. Dryss lett med rosenpaprika på tallerken.