Salsa romesco

Salsa romesco

Denne fyldige paprikasausen brukes til å dyppe grillede vårløk i i Catalonia. Prøv den også til fisk.

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

I Catalonia bruker de noen spesielle paprika som ikke finnes i Norge. I denne oppskriften er det brukt vanlig rød paprika. De spisse og søte tyrkiske paprikaene fungerer for øvrig veldig godt. Varm opp stekeovnen på ca. 250 grader. Grill hele paprika, tomater og hvitløken til skinnet på paprikaen begynner å boble og får sorte flekker. I mellomtiden rister du en loffskive. La grønnsakene kjølne godt. Fjern skinnet og kjernen på paprikaene og tomatene, skallet på alle hvitløksfeddene. Putt grønnsakene i en blender sammen med nøttene og loffskiven i biter. Kjør blandingen mens du sper på med olivenolje og eddik i ca. 1 minutt. Ikke kjør for lenge, sausen må gjerne være litt grov. Serveres med grillet vårløk, hare, kylling eller sjømat. Tips: Lag gjerne salsa romesco dagen før, den blir bedre om den får stå en stund.

Kanskje disse også frister?