Salsa romesco
Denne fyldige paprikasausen brukes til å dyppe grillede vårløk i i Catalonia. Prøv den også til fisk.
Christopher Sjuve
5 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 porsjoner
2 stk
paprika, rød2 stk
godt modne tomater12 stk
mandel10 stk
hasselnøtter1 skiver
loff2 dl
olivenolje1 dl
hvitvinseddikSlik gjør du det:
I Catalonia bruker de noen spesielle paprika som ikke finnes i Norge. I denne oppskriften er det brukt vanlig rød paprika. De spisse og søte tyrkiske paprikaene fungerer for øvrig veldig godt. Varm opp stekeovnen på ca. 250 grader. Grill hele paprika, tomater og hvitløken til skinnet på paprikaen begynner å boble og får sorte flekker. I mellomtiden rister du en loffskive. La grønnsakene kjølne godt. Fjern skinnet og kjernen på paprikaene og tomatene, skallet på alle hvitløksfeddene. Putt grønnsakene i en blender sammen med nøttene og loffskiven i biter. Kjør blandingen mens du sper på med olivenolje og eddik i ca. 1 minutt. Ikke kjør for lenge, sausen må gjerne være litt grov. Serveres med grillet vårløk, hare, kylling eller sjømat. Tips: Lag gjerne salsa romesco dagen før, den blir bedre om den får stå en stund.