Salt lapskaus med byggryn
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1.5 dl
byggryn1.5 l
vann til koking8 stk
poteter4 stk
gulrot3 skiver
kålrot3 skiver
sellerirot1 stk
løk1 stk
purreSlik gjør du det:
Legg byggryn i bløt natten over. Legg kjøttet i en kasserolle, dekk med vann og kok opp. Skum godt og tilsett utbløtte byggryn (bløtevannet helles av). Vannet skal dekke kjøtt og byggryn. La trekke 1 - 1 1/2 time. Mens skjøttet trekker, skrell og del poteter og grønnsaker i terninger. Ta opp kjøttet og avkjøl litt. Skjær det i små terninger. Tilsett alle grønnsakene med unntak av purre i kraften. Kok opp og la trekke til alt er mørt. Purre i skiver og kjøtt i terninger tilsettes mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og pepper og dryss over rikelig med persille ved servering. Server med flatbrød.