Sei på grønnsakseng
Fisk rullet i urtemel og masse grønt gjør dette til et måltid struttende av smak og sunnhet.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
seifilet1 stk
egg1 ss
kaldtvann4 ss
sammalthvetemel1 ts
salt2 ss
olje1 ss
smør4 stk
poteter2 stk
gulroti terninger1 stk
persilleroti terninger0.5 stk
selleriroti terninger1 stk
litensquashi terninger1 stk
rødløki tynne båter2.5 dl
vann1 stk
grønnsakbuljongterning1 ts
saltSlik gjør du det:
Surr grønnsakene raskt i varm olje, hell på vann med buljongterning og kok opp. Smak til med salt. Skjær fisken i serveringsstykker. Vend dem først i egg vispet sammen med vann, deretter i hvetemel blandet med salt og urtekrydder. Stek seien i olje og smør i ca. 3 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt. Server fisken på en seng av varme grønnsaker. Dryss persille eller gressløk over og spis brød til.