Sesampanerte kyllinglår med avokadosalat
Se hvor lekre kyllinglårene blir om du panerer dem selv! Avokadosalat er perfekt tilbehør.
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
kyllinglår1 stk
egg1.5 ss
sesamfrø2 ss
strøkavring3 ss
parmesan, nyrevet0.5 ts
paprikapulverAvokadosalat
2 ss
majones1 ss
ravigottesaus3 ss
crème fraîche2 ss
sitronsaft2 stk
avokado i biter1 fedd
hvitløk, presset0.5 stk
rød chili, finhakketSlik gjør du det:
Pisk sammen egget. Bland sesamfrø, kavring, ost og krydder. Vend kyllinglårene først i egg, deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter til de er gjennomstekte. Bland sammen majones, ravigottesaus og crème fraîche og smak til med sitron, salt og pepper. Ha i tomater, avokado, hvitløk, chili og koriander. Server de stekte kyllinglårene med avokadosalat og eventuelt brød. Tips: Her kan du også bruke ferdiggrillede kyllinglår. Varm dem i ovnen ved 200 °C i noen minutter til de er gjennomvarme.