Sjokoladeparfait med sitruslikør

Sjokoladeparfait med sitruslikør

Sjokolade og sitrus smaker veldig godt sammen, fordi sitrussyren på en fin måte balanserer syren i sjokolade. Litt krydder gir parfaiten enda en smaksdimensjon.

Christopher Sjuve
240 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

(8 porsjoner) Finhakk sjokolade og smelt den i vannbad eller i mikrobølgeovn. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommer til stiv eggedosis. Pisk kremfløten til en myk krem. Vend eggedosisen inn i den smeltede sjokoladen og bland det godt sammen med en håndvisp. Vend i halvparten av kremen med en slikkepott. Vend til slutt inn resten av kremen. Fyll parfaiten i kremmerhusene (eller annen egnet form) og la den stå minst 3 timer i fryseren. Server gjerne parfaiten med friske bær eller en appelsinsaus. Tips: Bildet viser parfaiten laget i kremmerhus slik at den får kjegleform. Klipp 4 overheadpapir (plast) i to, diagonalt, slik at du får trekanter. Form dem til kremmerhus og tape dem sammen. Sett dem med spissen ned i bolle med sukker slik at de står støtt. Sett så til innfrysing med sjokoladeparfaiten i. Du kan drysse de ferdige kjeglene med kakao før servering for å få en fløyelsaktig overflate.

Kanskje disse også frister?