Sjokoladepletter med karamelliserte nøtter
Hjemmelaget konfekt er morsomt å server. De her lages av sjokolade og karamelliserte nøtter.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen. Det beste er å gjøre det i et vannbad: Kok opp vann i en kjele. Ha sjokoladen i annen kjele. Sett denne kjelen i det varme vannet. Bruk en spiseskje og legg små pletter med sjokolade på et stykke bakepapir. Avkjøl i kjøleskap. Smelt sukkeret i en stekepanne. Pass på at det ikke svir seg. Legg i nøttene når det gyllent. Vend dem i sukkeret. Løft forsiktig ut nøttene og legg på bakepapir til de kjølner. Mens de fortsatt er varme nok til å smelte seg litt (bare litt!) ned i sjokoladeplettene, så legg én og én nøtt på hver sin plett.