Spagetti med hummer, skinke og mynte
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Oppskrift: Roberto Basso, Barilla. Kok spagetti etter anvisning på pakken. Skjær skivene med spekeskinke i terninger, stek i stekepanne til skinken blir sprø. Legg over på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut. Finhakk sjalottløk og surr myk i olivenolje. Tilsett hvitvin og kok inn. Tilsett fiskekraft eller grønnsakbuljong og kok inn til det gjenstår omkring fjerdeparten. Trekk pannen vekk fra platen og rør inn smør eller olivenolje til en fyldig saus. Tilsett hummer i terninger eller rensede reker, pepper og grovhakket mynte. Vend om til alt blir varmt. Hell vann av spagetti, la renne godt av seg og vend spagettien inn i løk- og hummersausen. Dryss over sprøstekt skinke ogeventuelt litt mer frisk mynte ved servering.