Spekeskinke med sommerkål
Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk hollandaise eller hvit saus fra pose.
Christopher Sjuve
15 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
spekeskinke i skiver14 stk
poteter4 ss
smør0.5 ts
salt0.25 ts
pepper1 beger
lettrømme2 ss
hakket persilleSlik gjør du det:
1. Kok potetene. 2. Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes. 3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft. 4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.