Spinat- og olivenpai

Spinat- og olivenpai

En grønn vegetarpai, som også kan spises sammen med spekemat.

Christopher Sjuve
60 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Paibunn:

150 g

smør

2 ss

vann

Fyll:

3 stk

egg

1 beger

lettrømme

150 g

parmesan

0.5 ts

salt

Slik gjør du det:

Smuldre sammen smør/margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (ca 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca 15 minutter. Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen. Stek paien videre ved 220 °C i ca 20 minutter.

Kanskje disse også frister?