Stekt sild i lake
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
Lake
0.5 stk
finhakket løk3 dl
eddik1.5 dl
sukker2 stk
laurbærblad4 stk
allehånde korn0.5 ts
sennepsfrø0.25 ts
pepperkorn2 ts
saltStekt sild
8 stk
halv sild efilet2 stk
rødløkSlik gjør du det:
Kok opp laken, la den trekke 4-5 min og avkjøl. Skrap av skjellene på sildefiletene, klipp av finner og lag 2-3 små snitt i skinnet. Vend sildefiletene i rugmel tilsatt salt og pepper. Stek i en blanding av olje og smør. Skjær løken i tynne ringer og legg i bunnen på et flatt fat med kanter. Legg i stekt sild, to og to fileter mot hverandre med løk i mellom. Hell over lake mens silden ennå er varm etter stekingen. La dem trekke på kjøkkenbenken et par timer eller natten over i kjøleskap. Server på skiver av grovt rugbrød med løk og dill.