Stekt torsk servert med mandelpotet- og sellerimos, brokkoli, sjampinjong og balsamicosaus

Stekt torsk servert med mandelpotet- og sellerimos, brokkoli, sjampinjong og balsamicosaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skrap skinnsiden på torskefileten med kniv til alle skjell og urenheter er borte. Dryss torskefilten med havsalt på kjøttsiden og la den ligge med saltet i ca 30 min. Mandelpotet og sellerimos: Skrell og kok mandelpoteter og sellerirot. Hell av kokevannet, mos og tilsett fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Balsamicosaus: Kok inn balsamico og vin til det gjenstår 2-3 spiseskjeer, pass på så det ikke brenner seg. Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke. Smak til salt, pepper og finhakket frisk estragon. Grønnsaker: Hakk løken og del soppen i båter og stek i olje til løken er blank og soppen er myk og gjennomstekt. Forvell brokkoli i små buketter i lettsaltet vann i 30-40 sek. Skyll i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Tilsett i pannen med sopp og varm opp rett før servering. Smak til med salt, pepper, olivenolje og bladpersille. Steking av torskefileten: Varm stekeovnen til 200 C. Skyll av saltet og tørk torskefileten godt. Del i passende serveringsstykker og stek med skinnsiden ned i en varm stekepanne med nøytral olje. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent. Rist litt på pannen en gang i mellom slik at torskestykkene "danser" litt i pannen. Dekk et stekebrett med bakepapir, hell over litt god olivenolje og dryss over litt salt og pepper. Ta opp torsken fra pannen og legg på stekebrettet med skinnsiden opp. Stek torsken i 3-4 min til den er gjennomstekt.

Kanskje disse også frister?