Stekte kamskjell med misoglaserte auberginer og syltet hijiki

Stekte kamskjell med misoglaserte auberginer og syltet hijiki

Christopher Sjuve

Ingredienser

2 porsjoner

Misosaus:

0.5 dl

sake

0.5 dl

mirin

1 ss

sukker

100 g

hvit miso

Syltet hijiki:

0.5 dl

soya

1 dl

mirin

0.5 dl

sake

0.5 dl

sesamolje

Slik gjør du det:

Misosaus: Det hele blandes og varmes i vannbad til sukkeret er oppløst. Syltet hijiki: Soya, mirin og saké kokes opp med hijiki. Kokes til hijikien er mør (ca. 10 min.) til slutt tilsettes sesamolje. Smørtamari soyasaus: Det hele blandes og smakes til med salt og pepper. Auberginene flås og bakes deretter til de er møre (ca. 5 min. ved 180 grader i ovn). Hell deretter misosausen over auberginene som deretter glaseres til de får farve på grillsteking. Kamskjellene stekes i olje på varm panne i ca. ½ min på hver side. Krydres med salt og pepper. Anrett på en tallerken de glaserte auberginene og og de stekte kamskjellene på hijiki. Fordel litt smørtamari soyasaus over kamskjellene.

Kanskje disse også frister?