Stekte kamskjell med misoglaserte auberginer og syltet hijiki
Christopher Sjuve
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
6 stk
ferske kamskjell2 stk
baby aubergineMisosaus:
0.5 dl
sake0.5 dl
mirin1 ss
sukker100 g
hvit misoSyltet hijiki:
50 g
hijiki, bløtlagt0.5 dl
soya1 dl
mirin0.5 dl
sake0.5 dl
sesamoljeSlik gjør du det:
Misosaus: Det hele blandes og varmes i vannbad til sukkeret er oppløst. Syltet hijiki: Soya, mirin og saké kokes opp med hijiki. Kokes til hijikien er mør (ca. 10 min.) til slutt tilsettes sesamolje. Smørtamari soyasaus: Det hele blandes og smakes til med salt og pepper. Auberginene flås og bakes deretter til de er møre (ca. 5 min. ved 180 grader i ovn). Hell deretter misosausen over auberginene som deretter glaseres til de får farve på grillsteking. Kamskjellene stekes i olje på varm panne i ca. ½ min på hver side. Krydres med salt og pepper. Anrett på en tallerken de glaserte auberginene og og de stekte kamskjellene på hijiki. Fordel litt smørtamari soyasaus over kamskjellene.