Sviske og eplespekket svinekam
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Rens og skrell eplene og del dem i biter. Lag et hull gjennom svinekammen, og fyll i en eplebit og en sviske annenhver gang. Gni inn med salt/mineralsalt, pepper og ingefær. Brun kammen i en jerngryte/stekepanne i smør/margarin. Legg i grønnsakene og brun disse med. Hell vekk fettet. Legg alt over i en form. Hell i eddiken og la den dampe ca. 1 minutt før du har i tomatpuré, rosmarin og soyasaus. Slå på vann. Sett formen inn i ovnen på 150 grader og la det videresteke i ovn på nederste rille til kjernetemperaturen er ca. 65 °C eler i ca 1-1 1/2 time. La svinekammen hvile etterpå i 20 minutter. Imens siles sausen og jevnes med litt maizenna utrørt i vann eller vin. Smak til med litt soyasaus, salt/mineralsalt og pepper. Server retten med fløtestuede poteter.