Tagliatelle Frutti di Mare
Oppskrift av: Michael J. Logtenberg
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
Saus
7 ss
hakket rødløk4 ss
vårløk, finhakket1.2 dl
kremfløte4 fedd
grovhakket hvitløk6 bl
basilikum0.5 gl
hvitvin, tørrDampede skalldyr
4 stk
mellomstor sjøkreps20 stk
hjerteskjell20 stk
blåskjell2 fedd
hvitløk, grovhakket2 kvast
frisk oregano, grovhakketPasta
500 g
fersk tagliatelleDryss
Slik gjør du det:
Rødløk og vårløk stekes myk og gylden i oljen. Spe med kremfløte og la sausen redusere litt (til ønsket tykkelse). Tilsett hvitløk og frisk basilikum. Hell i hvitvinen til slutt, for en tørr og frisk ettersmak. Damp sjøkreps i vann og hvitvin (forhold: 2 deler vann, 1 del hvitvin), tilsatt fersk hvitløk, oregano og basilikum. Krepsene skal så vidt være dekket med vann. Like før sjøkrepsene er ferdige (kjøttet er hvitt og løst i halen), legges de rengjorte, lukkede skjellene oppå sjøkrepsen i kasserollen og dampes med, under lokk, til de åpner seg. De skjell som ikke åpner seg, må kastes. Hele dampingsprosessen tar kun få minutter, så pass på at skalldyrene ikke blir overkokt! Tagliatellen kokes i vann tilsatt havsalt (1 ss pr. liter vann) i 3-5 min (avhengig av hvor mye tyggemotstand du liker). Bland pasta og saus i et serveringsfat. Dekorer med sjøkreps og skjell. Strø over litt hakket persille til slutt.