Tagliatelle med korianderstekt steinbit
Christopher Sjuve
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
steinbitfilet0.5 stk
sitron, revet skallTomatsaus
2 fedd
hvitløk, finhakket1 dl
olivenolje2 ss
oliven, sorte0.25 stk
sitron, revet skall1 bokser
hermetiske heletomaterTagliatelle
3 stk
eggeplomme1 stk
egg200 g
hvetemel1 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Dryss litt salt på steinbitfileten og stek i litt olje med god varme til den er gyllen. Sett ned varmen og krydre med pepper og koriander. Etterstek i ved svak varme i pannen i ca. 5 minutter. Varm oljen og ha i hvitløk, oliven og sitronskall. Tilsett tomatene og la det hele koke på svak varme i 10 minutter. Tilsett rikelig med frisk basilikum før servering. Server med kokt pasta. Lag gjerne din egen pasta når du har tid. Slik gjør du tagliatelle Kjør alt sammen i en foodprosessor til deigen danner små klumper. Kna så deigen sammen og la den hvile i minimum 1 time, dette gjør den mer elastisk. Kjevle deigen tynt i en pastamaskin og kutt i tynne strimler. Kok pastaen i ca. 1 minutt i kokende vann med salt. Sil av og bland med olivenoljen.