
Torsk med estragon
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
torskefilet uten skinn og bein2 ts
salt3 ss
smør0.5 stk
sitron3 stk
eggeplomme2 dl
fiske kraft (vann + terning)1 dl
matfløte3 ss
hakket, frisk estragon1 knivsodd
nellikSlik gjør du det:
Dryss torskefileten med salt og la den ligge i ca. 30 minutter. Tørk fileten og skjær den i fire jevnstore stykker. Brun fisken raskt i smør i stekepanne. Ta den opp. Visp sammen sitronsaft, eggeplommer og fiskebuljong og hell det i stekepannen. Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne. Rør inn fløte og estragon og smak sausen til med salt og pepper. Legg fiskestykkene i sausen og la dem trekke i ca. 5 minutter, til de er gjennomkokte. Server fisken med poteter eller brød og salat.