Universalsausen
Dette er sausen som passer like godt til laks som til kylling.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
1 stk
løk2 stk
gulrøtter1 stk
squash2 beger
crème fraîcheOverraskelsesskål
4 stk
reddik4 kvist
dillDessert
4 dl
frosne bær, blandet0.5 stk
brokkoliSlik gjør du det:
Skrell løken. Hakk løk, gulrøtter og squash. Ha det i en kjele og stek under omrøring til løken blir blank.
Ha i crème fraîche. La det koke i omtrent frem minutter.
Smak til med salt og pepper.
Krydder: Du kan bruke dill, gressløk, kumin, rosepepper, karri og andre krydder du liker.
Server denne sausen til pasta, poteter, ris eller couscous. Den passer aller best til fisk og kylling, men kan også serveres til andre ting - eller som den er.
Overraskelsesskål
Del opp reddikene og hakk opp dillen - ha i en skål og server med måltidet.
Dessert
Ha bær og brokkoli i en blender. Fyll på med så mye juice du trenger for at knivene får tak. Kjør blandingen glatt og server som dessert. Smak eventuelt til med sukker (selv om det ikke skal være nødvendig).