Verdens beste eggepai
Christopher Sjuve
120 minutter
Form og paiIngredienser
Paibunn
175 g
hvetemel100 g
smør3 ss
kaldtvannFyll
1 dl
brokkoli, i buketter0.5 stk
rødløk, i strimler2 dl
fløte7 stk
egg25 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Til 4 personer Kjør alt til paibunnen sammen i en matprosessor, til det samler seg og blir en stor deigklump. Sett deigen kaldt i minst 10 - 15 minutter. Kjevle deigen ut på et melet underlag og kle en paiform på 22-24 cm i diameter. Avkjøl formen i ca. 30 minutter, hvis mulig. Legg sammenkrøllet aluminiumsfolie i formen (oppå deigen) og stek paibunnen ved 200 °C i 15 minutter. Senk temperaturen til 180 °C og stek i 5 minutter til. Kok (forvell) grønnsakene under lokk i 1 minutt. Sil av vannet over et dørslag og skyll under kaldt, rennende vann. La vannet renne godt av grønnsakene. Visp sammen fløten og 2 av eggene. Ha i litt pepper ogeventuelt salt. Fordel grønnsakene og strimlet kalkunfilet utover den halvstekte paibunnen og hell over litt over halvparten av fløteblandingen. Knekk ett og ett av de fem eggene, jevnt spredt utover paien. Vær forsiktig slik av plommene holder seg hele. Hell forsiktig på resten av fløteblandingen, uten å helle over de hele eggeplommene. Strø med parmesan. Stek paien ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den begynner å bli gyllen. Server eggepaien varm, gjerne med en grønn salat til. Alternativ: Alle de 7 eggene vispes sammen med fløten og helles over grønnsakene.