Waldorfsalat
Her er en klassisk oppskrift på Waldorfsalat. Om waldorfsalaten blir god veldig avhengig av at du klarer å smake deg fram til forholdet mellom sukker og sitronsaft i dressingen. Lykke til!
Christopher Sjuve
15 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
100 g
hodekål100 g
druer, blå1 dl
valnøttkjerner2 stk
eple2 skiver
hermetiskananas(stor boks)2 stang
stangselleriDressing:
2 dl
majones2 dl
kremfløte, pisket0.25 stk
sitron, saften av den2 ts
sukkerSlik gjør du det:
Passer til kokt skinke, tunge, kalkun, kylling eller roastbiff. Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet. Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern eventuelle steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stangsellerien i skiver. Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner. Alternativt kan du bruke pekannøtter eller hasselnøtter i salaten.