X-fisk
Oppskrift av: Trond Moi
120 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
1 ts
salt1 stk
egg3 dl
fløte1 stk
paprika1 ts
timian, friskKarrisaus:
1 ss
smør2 stk
sjalottløk1 ts
gulkarri2 dl
hvitvin3 dl
fiskekraft3 dl
fløte2 ts
maisennaSlik gjør du det:
1. Lag puddingen ved først å skjære fisken i terninger. Sett den kaldt i fryseren ca 1/2 time sammen med egg og fløte. 2. Ha fisketerninger og salt i en foodprocessor. Kjør massen med egg og fløte. 3. Hakk urtene. Finhakk paprika ved å fjerne innmaten først. Ha alt opp i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper. 4. Fyll farsen i en terrin eller brødform. Pensle farsen på toppen med litt smeltet smør. 5. Stek på 180°C i ca 20-25 minutter. Avkjøl. 6. Skjær puddingen i 2 cm tykke skiver. Krydre med paprikapulver og karri. Stek skivene gylne i smør på panne. 7. Lag sausen ved å finhakke sjalottløk som freses i smør med karri i en kjele. Hell på hvitvinen. Kok godt inn. Tilsett fløte og fiskekraft. La sausen småkoke til den er kokt inn til det halve. Jevn sausen med litt maisennamel rørt ut i vann. La sausen koke opp etter at melet er rørt inn. Smak til med salt og nykvernet pepper. 8. Server pudding og saus med sprø poteter og smørdampede grønnsaker rundt.