Slik gjør du det:
Crème anglaise (sausen)
Skrap ut vaniljefrøene av stangen og ha dem i en kjele sammen med melken. Varm opp til kokepunktet og hold det der i 4-5 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker i en bolle som tåler varme. Hell over litt og litt av den varme melken i bollen med de piskede eggeplommene. Visp kraftig hele tiden. Ha dette tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, men ikke la det koke, til sausen begynner å tykne. Den skal dekke baksiden av en skje når den er ferdig.
Sil eventuelt sausen gjennom en finmasket sikt og sett den kaldt.
Posjering
Ha melken, sukkeret og en halv liter vann i en dyp stekepanne. Rør for å løse opp sukkeret.
Marengs
Med en håndmikser, visp eggehvitene stive. Ha i en spiseskje av sukkeret og visp til det blir stivt. Fortsett å ha i en og en spiseskje av sukkeret til den blir skinnende og jevn.
Bruk en serveringsskje, som du dypper i kaldt vann, og form eggehvitene til store egg. Legg dem forsiktig i den kokvarme posjeringsvæsken. Snu dem etter 4-5 minutter. (Væsken må ikke koke).
Når de er ferdige, sett dem på en rist og la dem tørke.
Karamell
Ha sukkeret i en ren stekepanne. Smelt sukkeret sakte og rør med en tresleiv underveis. Sukkeret skal være mørkt og kopperbrunt.
Ha forsiktig karamellen over eggehvitene. Server så eggehvitene på fat med masse Crème anglaise.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.