Hopp til hovedinnhold
Løksuppe med madeira og ost

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Rens løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smør i en dyp stekepanne (eller kjele) og ha i løken. La det surre på svak varme i ca 20 minutter, til løken er blank. Tilsett Madeira og mel og kok videre under omrøring et par minutter. Ha i buljongen. Finnhakk hvitløken og ha i. La det koke videre under lokk omtrent 1 time. Smak til med salt og pepper. Skjær noen skiver av en baguette eller loff og ha på litt revet ost. Sett på ildfast form og ha den i ovnen ved 180 grader i fem minutter, eller til osten smelter. Legg skivene oppi suppetallerken når du serverer.

Kanskje disse også frister?