Appelsinglasert kylling
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
kylling0.75 dl
vann2 ss
appelsinmarmeladeKrydret risfyll
125 g
langkornet middagsris3 fedd
hvitløk, finhakket2 stk
finhakket løk4 ss
rosiner2 ts
oregano, frisk1 stk
kanelstang4 stk
nellikspiker2.5 dl
hønse buljong (ublandet)4 stk
laurbærblad1 ts
timian, tørketSaus
2 dl
hvitvin1.5 ss
maisenna0.5 dl
appelsinmarmelade2.5 dl
appelsinjuice2 ts
appelsinlikørPynt
4 stk
physalis (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Kok risen etter anvisning på pakken. Fres hvitløk og løk med litt smør i pannen. Bland med ris og de andre ingrediensene. Fyll kyllingen med blandingen. Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Hell på vann. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 1 time. Pensle kyllingen med en blanding av appelsinmarmelade og likør. Stek videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Rør sammen alle ingrediensene til sausen kaldt og kok opp. Anrett kyllingen på serveringsfat med appelsinskiver og pecannøtter og pynt med for eksempel physalis.