Aprikoskake

Aprikoskake

Denne aprikoskaka kommer du til å elske. Ikke er den vrien å lage heller.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter

Ingredienser

8 porsjoner

  • 225 g

    hvetemel
  • 1.5 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    salt
  • 150 g

    smør
  • 100 g

    sukker
  • 1 stk

    egg
  • 1 ss

    melk
  • 500 g

    aprikos
  • 1 ss

    creme fraiche
  • 1 ss

    sukker
  • 1 stk

    egg
  • melis
  • Slik gjør du det:

    Dette holder til åtte personer
    Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 22 cm kakeform.
    I en kjøkkenmaskin, kjør sammen mel, bakepulver og smør. Ha i sukker og bland igjen.
    Ha i egg og melk. Kjør kort til det er jevnt blandet. Ikke kjør for lenge. Den skal bli tykk, men ikke tørr. Om den er for tykk kan du ha i litt mer melk.
    Ha røren i kakeformen og spre den utover med en slikkepott. Del aprikosene i to og fjern steinen. Legg aprikosene på toppen, skinnsiden ned, i sirkelform.
    I en liten bolle, bland sammen crème fraîche, sukker og egg. Bland med en gaffel. Heller over kaken.
    Bak i 40 minutter til den er gyllen. Skru av ovnen, men la kaken hvile der i 10 minutter til.
    Server den gjerne varm, i romtemperatur eller kald, med et lite dryss melis rett før servering.

    Kanskje disse også frister?