Blåbærparfait

Blåbærparfait

Dessert med blåbær

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 dl

    blåbær
  • 4 stk

    eggeplomme
  • 1.5 dl

    sukker
  • 4 ss

    likør
  • 3 dl

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    NB Likør kan sløyfes, men bruk gjerne grønn Chartreuse.
    Legg isbiter og vann i en stor bolle.
    Kjør blåbærene til en puré med stavmikser.
    Lag vannbad ved å koke opp vann i en kjele.
    Finn fram en bolle som du kan ha i kjelen med vann. Den skal ikke røre vannet, men bare dampen.
    Pisk sammen eggeplommer og sukker i bollen. Ha den over vannbadet og pisk til det blir tykt. Ha i blåbærpureen og likør. Fortsett å piske over varme litt til.
    Nedfrysing
    Ha den over i bollen med isvann og la det kjøle seg litt ned. Ha blandingen så i en ismaskin eller en beholder om du skal bruke fryseren.
    Lettpisk fløten og bland den inn i røren.
    I fryser tar dette omtrent 3-4 timer. I ismaskin går det mye raskere.
    Servér gjerne med noen valnøtter.

    Kanskje disse også frister?