Blåbærparfait
Dessert med blåbær
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
NB Likør kan sløyfes, men bruk gjerne grønn Chartreuse.
Legg isbiter og vann i en stor bolle.
Kjør blåbærene til en puré med stavmikser.
Lag vannbad ved å koke opp vann i en kjele.
Finn fram en bolle som du kan ha i kjelen med vann. Den skal ikke røre vannet, men bare dampen.
Pisk sammen eggeplommer og sukker i bollen. Ha den over vannbadet og pisk til det blir tykt. Ha i blåbærpureen og likør. Fortsett å piske over varme litt til.
Nedfrysing
Ha den over i bollen med isvann og la det kjøle seg litt ned. Ha blandingen så i en ismaskin eller en beholder om du skal bruke fryseren.
Lettpisk fløten og bland den inn i røren.
I fryser tar dette omtrent 3-4 timer. I ismaskin går det mye raskere.
Servér gjerne med noen valnøtter.