Arne Brimis tytingkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
6 stk
egg200 g
sukker100 g
byggmel100 g
hvetemel1 ts
bakepulverFyll
500 g
tyttebær50 g
sukker2 ts
vaniljesukker9 dl
kremfløte3 ss
sukkerSlik gjør du det:
Rund form, 24 cm. Forvarm stekeovnen til 175 ºC. Visp egg og sukker til lys og lett eggedosis. Bland sammen mel og bakepulver og sikt i eggedosisen, vend lett om med en slikkepott. Fyll røren i en smurt springform og stek på nederste rille i stekeovnen i ca. 45 min. Avkjøl kaken på rist. Del i 3 lag. Fyll: Hold av ca. 1/3 av tyttebærene til pynt. Rør resten og smak til med sukker og vaniljesukker. Pisk fløten med sukker. Mos ca halve av de rørte tyttebærene gjennom en sikt, slik at den blir glatt og uten tyttebærskall og rør inn i kremen. Dynk kakebunnene med litt melk, 2-3 ss pr kakedel. Fordel krem og rørte tyttebær på hver bunn og legg bunnene på hverandre. Stryk litt rørte tyttebær på toppen og på sidene og dryss hele tyttebær på toppen. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt langs sidene og på kanten.