Australsk hamburger
Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.
Oppskrift av: Bill Granger
20 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig1 stk
litenrødløk1 neve
persille, finhakket2 ts
dijonsennep0.5 ts
salt1 ss
olivenolje4 stk
hamburgerbrød2 stk
rødbet4 stk
egg, stekte speileggBBQ-saus
50 g
brunt sukker100 ml
hoisinsaus1 ss
honning3 ss
soyasaus1 ss
fiskesaus3 ss
risvineddik1 stk
rød chili, hakket4 fedd
hvitløk, knust2 ts
ingefær, finhakketSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til BBQ-sausen i en kjele på lav varme. Rør om på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Kok til det får en sirupsaktig konsistens. Serveres i romtemperatur.
Ha kjøttdeigen og løk i en bolle. Ha i persille, sennep, salt og kvernet, svart pepper. Bland godt og form fire burgere. Pass på at de er litt større enn burgerbrødene siden de krymper litt under steking.
Varm opp oljen i en grillpanne (eller teflonpanne) over medium høy varme. Ha i burgerne. Trykk dem ned i midten med baksiden av en spiseskje, siden de pleier å blåse seg opp under steking. Stek dem omtrent i fire minutter på hver side.
Stek også ananasen (i en annen stekepanne) til den får god farge på begge sider. Varm også opp hamburgerbrødene.
Smør BBQ-saus på hamburgerbrødene, legg på salatblader, ananas, rødbetskiver, burgerkjøttet og legg et stekt egg på toppen.