Bacalhau com natas

Bacalhau com natas

Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær løken i ringer, hakk hvitløken og rasp gulrøttene. Klippfisken vannes ut i 1 døgn før den kokes. Etter koking deles den opp i små biter. Frityrstek potetene som er skåret i strimler. Ha løken, hvitløken, gulrøttene og oljen i en stekepanne. Ha i laurbærbladet når ingrediensene er gjennomstekt. ( Det skal ikke brunes). Dra til side stekepannen og tilsett klippfisken og potetene i pannen. Smelt margarinen for seg, tilsett mel, visp godt og tilsett varm melk. Tilsett fløten og kokevannet til klippfisken. La det stå på varmen til det koker. Dra til side og la det avkjøle litt, smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Tilsett vispede eggeplommer. Bland alt sammen i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 20 minutt inntil retten er lett gylden på toppen. Serveres med brød og portugisisk rødvin.

Kanskje disse også frister?