Bakte epler med vaniljesaus

Bakte epler med vaniljesaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Vegetar

Slik gjør du det:

Honningen i denne oppskriften kan byttes ut med usaltet smør, kanel og sukker, gjerne brunt. Eplene kan også fylles med marsipanmasse eller rørte tyttebær.. Varm stekeovnen til 180 ºC. Bruk helst epler som er faste og syrlige. Stikk ut kjernehuset. Ikke skrell eplene, men snitt gjennom skallet rundt eplene (rundt "ekvator"), da sprekker de ikke så lett under stekingen. Sett eplene i en ildfast form, hel litt kokende vann i formen. Varm opp honningen og fyll i hullet etter kjernehuset, dryss over rosiner mandler og kanel. Sett formen i varm stekeovn og stek til eplene er møre, men ikke så lenge at de faller sammen. Server eplene varme/lune med f.eks. vaniljesaus.

Kanskje disse også frister?