Bavarois av bringebær

Bavarois av bringebær

En bavarois er en dessert som kan lages dagen i forveien. Den er lettere og luftigere enn en vanlig mousse.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

3 stk

egg

50 g

sukker

2 dl

melk

4 pl

gelatin

1 kurv

bringebær

75 g

sukker

Slik gjør du det:

Skill eggene i eggeplommer og eggehviter. Du bruker bare eggeplommene.
Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme. Visp det sammen med 50 gram sukker til det blir lyst og luftig.
Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann.
Ha melk i en kjele. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha i kjelen med melk. Legg også i stangen.
Varm det nesten opp til kokepunktet. Hell den varme vaniljemelken over eggeplommene og pisk kraftig.
Hell nå dette tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, men ikke til kokepunktet. Når røren dekker baksiden av en tresleiv er den ferdig.
Klem ut vannet av gelatinen og rør det inn i røren.
Hell blandingen gjennom en sil og over i en ny bolle.
Sett blandingen i kjøleskapet (når den er kald nok) og la den kjøle seg ned.
Visp kremen stiv. Ta røren ut av kjøleskapet og bland kremen inn i røren.
Kjør bringebær og sukker sammen til en pure. Vend den også inn.
Fordel massen over i serveringsglass. Pynt eventuelt med bringebær til slutt.
Den kan fint stå i kjøleskapet over natten.

Kanskje disse også frister?