Boller med krem

Boller med krem

Luftig hvetebakst med lettpisket krem.

Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

8 porsjoner

  • 550 g

    hvetemel
  • 100 g

    sukker
  • 1 ts

    kardemomme
  • 100 g

    smør
  • 3.5 dl

    melk
  • 50 g

    gjær
  • 1 stk

    egg
  • 0.33 l

    kremfløte
  • 2 ss

    sukker
  • syltetøy
  • Slik gjør du det:

    Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett smeltet smør og egg.Deigen eltes godt til den er smidig. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) . Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.  La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min. Etter avkjøling, del bollene i to og legg på litt syltetøy i bunnen. Pisk kremfløte med litt sukker og fordel kremen på bollene. Legg på "lokket" og dryss på litt melis på toppen. 

    Kanskje disse også frister?