Boller med krem
Luftig hvetebakst med lettpisket krem.
Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
90 minutter
BakverkIngredienser
8 porsjoner
Slik gjør du det:
Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett smeltet smør og egg.Deigen eltes godt til den er smidig. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) . Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min. Etter avkjøling, del bollene i to og legg på litt syltetøy i bunnen. Pisk kremfløte med litt sukker og fordel kremen på bollene. Legg på "lokket" og dryss på litt melis på toppen.