Blåbærkake
Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
KakeIngredienser
200 g
mel2 ts
bakepulver1 klype
salt115 g
smør200 g
sukker3 stk
egg2.4 dl
yoghurt1 ts
vaniljeessens500 g
blåbær40 g
brunt sukkerSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør en springform.
I en bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt. Sett til side.
I en kjøkkenmaskin, bland sammen smør og hvitt sukker til det blir lufting. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det såvidt har blitt en jevn blanding.
Ha halvpartan av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.
Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. La den avkjøle på rist. La den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene og lar den kjøles helt ned før servering.