Bouillabaisse

Bouillabaisse

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

En mettende og varmende fiskesuppe som kan tilsettes fisk og grønnsaker etter egen smak. I Frankrike bør denne suppen minst inneholde 6 fiskeslag! Til suppen serveres ofte hvitløkmajones (aioli) eller kryddersmør og godt brød. Smøret smakes til med hvitløk, sitronsaft og hakkede urter som feks timian og persille. Rens og finhakk løk og hvitløk og surr blank i olje i en gryte sammen med fennikel. Tilsett safran, tomater , fiskekraft og hvitvin. Kok opp og la trekke i minst 8-10 min uten lokk. Rens og skjær purre i skiver og del fiskefiletene i mindre biter. Legg i gryten, kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med dill eller timian, salt, pepper. Blåskjell/muslinger og reker legges i suppen rett før servering. Server suppen rykende varm. Ristet brød smaker godt ved siden av. Tips: Aller best blir suppen om du koker fiskekraft på fiske avskjær og rekeskall. Ha litt olivenolje i en gryte og fres rekeskallene. Hell over vann og legg i godt skyllet fiskeavskjær. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Sil og kok opp på nytt og la kraften koke litt inn. Hermetiske tomater kan erstattes av flådde solmodne tomater. Del de flådde tomatene i to, ta ut innmaten og hakk tomatkjøttet og tilsett i suppen.

Kanskje disse også frister?