Bringebærfristelse
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
Slik gjør du det:
Denne desserten er en "Minibløtkake med bringebær". Den kan lages et par timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Desserten anrettes/serveres i porsjonsglass eller kopper/små boller. I stedet for råkrem kan du bruke vispet krem,eventuelt krem tilsatt litt vaniljekrem. Rør halvparten av bringebærene med sukker. Behold de fineste bærene til pynt. Fortsett med sukkerbrødbunnen. Visp egg og sukker til eggedosis, og rør inn hvetemel tilsatt bakepulver. Dekk et stekebrett med bakepapir og bre ut deigen i et rektangel ca 30 x 40 cm. Stek på midterste rille i varm stekeovn på 200 C i 8-10 min, til den såvidt har stivnet. Hvelv den stekte kaken over på et sukkerstrødd bakepapir, og dynk med eplemost eller søt hvitvin. Legg et stekebrett over, slik at kaken holder seg myk mens den avkjøles. Til råkremen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk kremen og vend inn i eggedosisen. Stikk ut 12 runde, små kaker av den avkjølte sukkerbrødbunnen, samme størrelse som glassene desserten skal lages i. Legg lagvis i bunnen av glasset, kake, krem og rørte bringebær. Avslutt med en kakeskive, litt råkrem og hele bringebær. Dryss over melis rett før servering.