Bringebærgele-kake
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
240 minutter
KakeIngredienser
2.5 dl
Bringebær saft, ublandet2.5 dl
vann1 pk
bringebærgelé2 stk
appelsin2 stk
eple30 stk
druer, steinfrie0.5 l
fløte200 g
sjokolade chipsSlik gjør du det:
Finn fram en stor bolle eller fat.
Kok opp vann og bringebærsaft og bland det ut med gelepulveret. Hell det over i en vid bolle og sett det til avkjøling i kjøleskapet. Du skal jobbe videre med den akkurat i det geleen holder på å stivne.
I mellomtiden skjærer du opp frukten i biter på ca. 1x1 cm og deler druene to. Har du annen frukt liggende, kan du gjerne bruke det. Banan er for eksempel veldig godt å ha med. Så pisker du kremen.
Det å piske krem er en enkel affære, men mange gjør den feilen at de pisker kremen for lenge. Du må ikke sette i gang miksmasteren og så gå deg en tur. Stå og pass på hele tiden. Kremen er ferdigpisket når den begynner å tykne.
Bland inn den halvstive geleen i kremen og rør til du har fått en jevn og glatt masse. Ha i fruktbitene og mesteparten av sjokoladechipsene. Gjem litt til pynt. Jeg bruker en blanding av hvite, lys brune og mørke brune sjokoladechips.
Men her kan du også hakke opp firkløver eller annen sjokolade, hvis du heller vil det. Slå alt over i en fin serveringsbolle og sett det i kjøleskapet til det stivner. Det tar 3–4 timer. Du kan gjerne lage denne kaken dagen før den skal serveres.
Pynt med resten av sjokoladen.