Carpaccio
Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry's Bar i Venezia. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og ruccolasalat. Den passer ypperlig til forrett, mellomrett eller som en liten selvstendig rett. Her er en variant av originalen.
Christopher Sjuve
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
storfe, indrefilet1 ss
hakket persille1 ss
hakket frisk kjørvel1 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 ss
olivenoljeSalat
1 pk
ruccola2 ss
kjørvel, frisk0.5 ts
salt0.5 ts
pepper2 ss
olivenoljeDressing
1 dl
lettrømme1 stk
rød chili uten frø1 ss
finhakket basilikum0.5 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge. Legg den i fryseren i 1/2 time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula- og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet. Dressing: Finhakk chili og basilikum og bland dette i rømmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.