Carpaccio

Carpaccio

Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry's Bar i Venezia. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og ruccolasalat. Den passer ypperlig til forrett, mellomrett eller som en liten selvstendig rett. Her er en variant av originalen.

Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge. Legg den i fryseren i 1/2 time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula- og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet. Dressing: Finhakk chili og basilikum og bland dette i rømmen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?