Chili- og vaniljebakt ananas
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
DessertIngredienser
8 porsjoner
2 stk
ananas4 dl
sukker, brunt2 dl
vann1 stk
banan1 stk
frisk, rød chili2 stk
vaniljestang1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Skrell ananas - skjær av topp og bunn og skjær den i båter. Skjær bort midtstilken og bruk en liten spiss kniv til å rense bort rester av skallet. Legg ananasbåtene i et ildfast fat. Smelt sukker til karamell, tilsett vann og kok til en tykk saus. Legg banan i biter i en hurtigmikser og kjør til en glatt saus sammen med karamellsausen. Hell sausen over ananasen. Tilsett rød chili i biter (fjern frøene). Splitt vaniljestang, skrap ut frøene og ha i sausen sammen med de splittede vaniljetengene. Press over saft fra sitron og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak i varm stekeovn ved 180 ºC i ca 1 1/2 time. Snu dem en gang i mellom. Server ananasen med karamellsausen og vaniljeis.