Chocolate chip cookies dessert
Denne vrien på chocolate chip cookies er ubeskrivelig deilig.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
30 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
230 g
smør170 g
Hvitt sukker150 g
brunt sukker2 stk
egg, store og kalde1 stk
eggeplomme, kald2 ts
vaniljesukker330 g
hvetemel1 ts
natron1 ts
salt275 g
sjokolade, mørk, grovhakketHjemmelaget vaniljeis
5 dl
kremfløte300 g
Kondensert melk, søt2 ts
VaniljeekstraktSlik gjør du det:
Chocolate chip cookies
Forvarm stekeovnen til 190 °C. Ha den på varmluft.
Ta smør ut av kjøleskapet 10 minutter for du skal lage disse kjeksene. Del opp i terninger.
Ha smør, sukker, brunt sukker, og vanilje i en kjøkkenmaskin og miks sammen til det er luftig. Bruk K-spade.
Ta de kalde eggene ut av kjøleskapet og tilsett ett og ett egg (og eggeplomme) om gangen. Miks godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel, natron, salt, og hell oppi kjøkkenmaskinen sammen med sjokoladen.
Ha mikseren på lav hastighet og miks det godt sammen.
Bruk en iskremskje for å fordele deigen i små ramekiner.
Stekes på på midterste rille på 190 °C i varmluft i ca. 9–11 minutter.
Avkjøl på en rist. Du kan eventuelt ha litt hakket sjokolade på toppen til slutt.
Ha en kule hjemmelaget vaniljeiskrem på toppen.
Hjemmelaget vaniljeiskrem
For å gjøre det litt enklere, kan du kjøpe ferdig vaniljeiskrem, men denne hjemmelagede varianten er veldig kjapp å hive i hop, og du trenger ikke ismaskin.
Pisk fløte luftig.
Bland i vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.
Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem. Du kan tilsette smaker eller beholde den slik den er.
Ha kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer eller helst over natten.
Tips
Pass på når du handler inn søt kondensert melk at du ikke kjøper vikingmelk.
Søt kondensert melk kan kjøpes i de fleste store matvarebutikkene i Norge. Den er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen.
1 hermetikkboks inneholder ca. 300 g søtet kondensert melk.