Chow-chow
Veldig populær mat på 70-tallet. Gryterett med svinekjøtt, sopp, ananas og mye mer. Tilbehør som nøtter, banan, agurk m.m. ble servert i skåler ved siden av.
Christopher Sjuve
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
600 g
svinekjøtt i strimler2 ss
olje1 ts
karri2 stk
løk i tynne båter6 stk
fersk sopp1 ts
salt0.5 ts
pepper3 dl
vann1 ts
buljongpulver1 bokser
hermetisk ananas i biter, liten boks1 stk
rød paprika i strimler2 stk
syrlig eple i terninger2 ss
tomatpuré1 ss
maisenna1 dl
matfløteSlik gjør du det:
Varm en stor stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Ha i olje og karri. La dette surre litt før du tilsetter kjøttet. Brun kjøttet lett. Tilsett løk og sopp og fres dette. Dryss over salt, pepper og vann + buljong. Kok opp og tilsett ananas, paprika, epler og ingefær. Rør om og ha i tomatpurè. Rør maisennamelet ut i fløten og hell over i gryten. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.